Algemeen nieuws over Breedband Hollands Kroon

De inschrijfperiode voor het glasvezelnetwerk in het buitengebied van Hollands Kroon wordt verlengd tot en met 30 juni. Dat hebben de Coöperatie Breedband Hollands Kroon en Kabeltex besloten. Het aantal inschrijvingen vordert zeer snel richting het minimale aantal van 1.860 inschrijvingen. De verwachting dat dit behaald gaat worden, wordt onderschreven door de vrijwilligers die de huis aan huis bezoeken blijven voortzetten.

Kabeltex biedt op het glasvezelnetwerk twee soorten TV streams aan. Abonnees kunnen kiezen tussen DVB-C en IPTV signalen en bepalen zelf welke signalen het beste bij hen past.

Kabeltex is voor de mobiele diensten een samenwerking aangegaan met Youfone. Youfone is een succesvolle landelijke telecomaanbieder en verstrekt al 10 jaar aantrekkelijke mobiele abonnementen op het KPN-netwerk en onderscheidt zich in eenvoud en gemak. De abonnementstarieven van Youfone liggen veelal lager dan KPN, ook als de abonnee de €5 korting per maand (inclusief dataverdubbelaar) van KPN heeft. Het argument om niet over te stappen naar een andere provider omdat de kortingen van KPN komen te vervallen is daarmee geen argument meer.

De Coöperatie Breedband Hollands Kroon, die zich inzet om een glasvezelnetwerk in het buitengebied van Hollands Kroon aan te leggen, heeft gekozen voor een verdere samenwerking met Kabeltex. Kabeltex zal het glasvezelnetwerk aanleggen, beheren, onderhouden en de diensten erop aanbieden. De verwachting is dat in de zomer kan worden gestart met de aanleg.

Lees meer op onze website.

Coöperatie Breedband Hollands Kroon heeft een vergunningaanvraag gedaan voor aanleg van een glasvezelnetwerk. Deze vergunning moet ertoe leiden dat in 2018 gestart kan worden met de aanleg van het glasvezelnetwerk waarvoor de coöperatie zich al enkele jaren hard voor maakt.

Lees verder op onze website.

Gedeputeerde Staten in de Provincie Noord-Holland heeft besloten garant te willen staan voor leningen die moeten worden afgesloten om de buitengebieden van Noord-Holland te voorzien van een snelle internetverbinding. Voor Hollands Kroon is dat goed nieuws. Als de gemeenteraad in juni besluit ook een duit in het zakje te doen, dan moet in 2018 kunnen worden gestart met de aanleg van het glasvezelnetwerk.

Lees verder op onze website.

Met bijna 200 bezoekers was de beeldvormende vergadering van de gemeenteraad op donderdag 26 januari 2017 een drukbezochte avond. De directie van Breedband Hollands Kroon was zeer verheugd met deze onverwacht hoge opkomst. Het geeft aan hoe groot de behoefte is aan een stabiele breedbandverbinding in het buitengebied. Er is veel informatie verstrekt en er was veel ruimte voor het stellen van vragen.

Lees het gehele artikel op onze website.

Coöperatie Breedband Hollands Kroon ziet een samenwerking mogelijk met Kabeltex. Het Texelse kabelbedrijf is bereid te investeren in een glasvezelnetwerk in Hollands Kroon op basis van een financiële samenwerking met de gemeente. De directie van de coöperatie heeft inmiddels een formeel verzoek aan het college gedaan en hoopt op een positief besluit van de gemeenteraad zodat de aanleg van het netwerk in 2017 kan worden gestart.

Sinds twee jaar is er een coöperatie in Hollands Kroon actief met als doel de buitengebieden en industrieterreinen te voorzien van een gedegen internetverbinding. Hoewel het project een lange adem kent is er significante voortgang te herkennen De verwachting is dan ook dat eind 2016 gestart kan worden met de aanleg van het glasvezelnetwerk in Hollands Kroon.

December, de tijd waarin terug gekeken wordt naar het voorbije jaar en vooruit gekeken wordt naar het jaar dat komen gaat. Zo ook voor de directie van Breedband Hollands Kroon. Er is veel gebeurd: informatieavonden, een vraagbundeling, gesprekken met providers, bijna teveel om op te noemen. Om de balans op te maken is een tussenevaluatie geschreven. Op onze website leest u de samenvatting en kunt u het volledige rapport downloaden.

De directie wenst u prettige kerstdagen en een gezond 2016.

Pages

Dit project is mede mogelijk gemaakt door