De gemeente Hollands Kroon is in onderstaande fasen verdeeld, zie hiervoor de volgende twee kaarten.

Kaart 1

Alle aansluitingen in het groene deel zijn gereed.

Het blauwe deel wordt begin 2021 afgerond.

Het rode deel is aangesloten door Digitale Stad.

Het paarse deel nabij Barsingerhorn en Kolhorn wacht op garantstelling van de provincie.

Kaart 2

Planning Kabeltex (kaart 1)

De gebieden Breezand, Anna Paulowna, Wieringerwaard en een deel van het gebied rondom Barsingerhorn/Haringhuizen zijn 99% voltooid (aangegeven in groen). Die abonnees zijn voorzien van een glasvezelaansluiting van Kabeltex en kunnen gebruik maken van hun internet/TV/telefonie-verbinding.

Het blauw gekleurde deel ten noorden van Kolhorn wordt binnenkort aangelegd.

Het paarse deel wordt aangesloten zodra de garantstelling van de provincie rond is. De zitting door de Raad van State werd steeds uitgesteld maar staat nu op 19 april 2021. De uitspraak van de Raad van State wordt enkele weken daarna verwacht. Zodra de uitspraak bekend is wordt de planning bekend gemaakt.

Planning Digitale Stad (kaart 2)

Ook de 4e en laatste POP (een huisje/kast waar vanuit de internet, TV en telefoniesignalen worden geleverd) is gereed. Het lange wachten op de stroomaansluiting van Liander is voorbij. Zowel providers KPN als Kabeltex hebben de technische inrichtingen van de POP’s gereed. Concreet betekent dit dat aan de blauw gemarkeerde wegen de glasvezelkabel gereed ligt om door te trekken tot in uw pand of bij velen al doorgetrokken is. Dit ‘doortrekken’ tot in uw pand geschiedt pas nadat u bij Digitale Stad de toeslag-overeenkomst (€ 12,64 per mnd of € 1.900 afkoop) heeft afgesloten. Deze actie moet u dus zelf nemen. Daarna kunt u uw abonnementswens met de provider (zoals Kabeltex) bevestigen. De door u gekozen provider regelt uw inhuis-werking.

Meer informatie over de samenwerking tussen Kabeltex en Digitale Stad leest u in de ledenbrief die op 2 april 2020 per mail is verstuurd.

Laatste update van bovenstaande planning: 21 maart 2021.

LET OP!

1. Oplevering gebied Kabeltex één overeenkomst

U heeft al één overeenkomst met Kabeltex inclusief de buitengebiedtoeslag. Zodra de monteur tot in huis uw kabel heeft aangelegd ontvangt u van Kabeltex een email met een afspraakverzoek voor de in huis-monteur waarbij het abonnement geactiveerd wordt. Direct Kabeltex bellen i.p.v. wachten op de email kan natuurlijk ook.

2. Oplevering gebied Digitale Stad twee overeenkomsten

Als Digitale Stad gereed is met de aanleg in uw straat, krijgt u een verzoek van Digitale Stad om met hen (Digitale Stad) een overeenkomst aan te gaan voor enkel de aanlegkosten, zij noemen dat de “eigen bijdrage” (wij noemen dat de buitengebiedtoeslag). Afkoop daarvan is € 1.900 eenmalig of € 12,64 per maand. Zodra u dat bevestigd heeft maakt Digitale Stad met u een afspraak om de kabel vanaf de weg tot in uw pand te monteren. Daarna kunt u uw abonnement met één van hun providers (KPN of Kabeltex) activeren, waarna die provider de aansluiting in huis afmaakt. U gaat dus met 2 verschillende partijen een overeenkomst aan, zijnde Digitale Stad + één provider. U betaalt geen buitengebiedtoeslag aan Kabeltex.

3. Zelf nog geen abonnementen opzeggen

We krijgen regelmatig de vraag of lopende abonnementen bij huidige providers al moeten worden opgezegd. Dit is NIET het geval. Uw provider zorgt ervoor dat uw abonnementen tijdig worden opgezegd. Hierover wordt u persoonlijk nader bericht.

Heeft u vragen? Kijk bij onze veelgestelde vragen en antwoorden. Staat uw vraag er niet tussen? Dan kunt u terecht bij:

Dit project is mede mogelijk gemaakt door