De gemeente Hollands Kroon is in onderstaande fasen verdeeld, zie hiervoor de volgende twee kaarten.

Kaart 1

Alle aansluitingen in het groene deel zijn gereed.

Het blauwe deel wordt begin 2021 afgerond.

Het rode deel is aangesloten door Digitale Stad.

Het paarse deel nabij Barsingerhorn en Kolhorn wacht op garantstelling van de provincie.

Kaart 2

Planning Kabeltex (kaart 1)

De gebieden Breezand, Anna Paulowna, Wieringerwaard en een deel van het gebied rondom Barsingerhorn/Haringhuizen zijn voltooid (aangegeven in groen). Alle abonnees zijn voorzien van een glasvezelaansluiting van Kabeltex en kunnen gebruik maken van hun internet/TV/telefonie-verbinding.

Het blauw gekleurde deel ten noorden van Kolhorn wordt op dit moment aangelegd. De verwachting is dat deze adressen begin 2021 aangesloten zijn.

Het paarse deel wordt aangesloten zodra de garantstelling van de provincie rond is.

Planning Digitale Stad (kaart 2)

Digitale Stad is in 3 POP's (een huisje/kast waar vanuit de internet, TV en telefoniesignalen worden geleverd) gereed om diensten te leveren. Dit zijn MDMR-2A, WRW-2B en NND-2C. De 4e POP (SPD-2D) is onlangs voorzien van een stroomaansluiting van Liander, daar wordt nu door zowel KPN als Kabeltex aan de technische inrichting gewerkt, verwacht wordt dat die werkzaamheden in januari 2021 afgerond komen. Kabeltex heeft zijn apparatuur in de andere 3 kasten gereed en de eerste aansluitingen werken. Concreet betekent dit dat aan de blauw gemarkeerde wegen de glasvezelkabel gereed ligt om door te trekken tot in uw pand. Zodra u bij Digitale Stad de toeslag-overeenkomst (€ 12,50 per mnd of € 1.900 afkoop) heeft afgesloten komen zij de kabel uw huis inbrengen. Daarna kunt u uw abonnementswens met de provider (Kabeltex), zie hun website, bevestigen. De provider regelt dan de inhuis-werking.

Meer informatie over de samenwerking tussen Kabeltex en Digitale Stad leest u in de ledenbrief die op 2 april per mail is verstuurd. Heeft u deze mail niet ontvangen? Dan kunt u hem hier nog eens nalezen.

Laatste update van bovenstaande planning: 20 december 2020.

LET OP!

1. Oplevering gebied Kabeltex één overeenkomst

U heeft al één overeenkomst met Kabeltex inclusief de buitengebiedtoeslag. Zodra de monteur tot in huis uw kabel heeft aangelegd ontvangt u van Kabeltex een email met een afspraakverzoek voor de in huis-monteur waarbij het abonnement geactiveerd wordt. Direct Kabeltex bellen i.p.v. wachten op de email kan natuurlijk ook.

2. Oplevering gebied Digitale Stad twee overeenkomsten

Als Digitale Stad gereed is met de aanleg in uw straat, krijgt u een verzoek van Digitale Stad om met hen (Digitale Stad) een overeenkomst aan te gaan voor enkel de aanlegkosten, zij noemen dat de “eigen bijdrage” (wij noemen dat de buitengebiedtoeslag). Afkoop daarvan is € 1.900 eenmalig of € 12,50 per maand. Zodra u dat bevestigd heeft maakt Digitale Stad met u een afspraak om de kabel vanaf de weg tot in uw pand te monteren. Daarna kunt u uw abonnement met één van hun providers (KPN of Kabeltex) activeren, waarna die provider de aansluiting in huis afmaakt. U gaat dus met 2 verschillende partijen een overeenkomst aan, zijnde Digitale Stad + één provider. U betaalt geen buitengebiedtoeslag aan Kabeltex.

3. Zelf nog geen abonnementen opzeggen

We krijgen regelmatig de vraag of lopende abonnementen bij huidige providers al moeten worden opgezegd. Dit is NIET het geval. Uw provider zorgt ervoor dat uw abonnementen tijdig worden opgezegd. Hierover wordt u persoonlijk nader bericht.

Heeft u vragen? Kijk bij onze veelgestelde vragen en antwoorden. Staat uw vraag er niet tussen? Dan kunt u terecht bij:

Dit project is mede mogelijk gemaakt door