Veelgestelde vragen

Wanneer komt er een vrijwilliger bij mij langs?

Aangezien de vraagbundelingsperiode formeel is afgelopen zijn onze vrijwilligers niet meer actief. Heeft u toch nog behoefte aan een persoonlijk gesprek? Meld het ons via info@breedbandhk.nl en we plannen een bezoek voor u in.

Moet ik zelf een router aanschaffen?

Nee, dat is niet nodig. Kabeltex levert u een router. Deze wordt u in bruikleen gratis ter beschikking gesteld.

Heb ik apparatuur nodig om TV te kunnen kijken?

Kabeltex Standaard

Het standaard pakket wordt inclusief gratis eerste smartcard geleverd. Met de smartcard kunnen 60+ (30+ HD en 25+ SD) TV-zenders worden bekeken, inclusief de zenders van Fox Sports Eredivisie 1, 3 en 5. Het abonnement kan worden uitgebreid met extra TV-zenders en/of extra smartcards. Zonder smartcard zijn op alle TV-aansluitingen in de woning 25+ TV-zenders (SD) te ontvangen. Wilt u alle zenders kunnen ontvangen, dan is een smartcard nodig.

Indien u uw TV's aansluit met behulp van een coaxkabel heeft u geen extra apparatuur nodig. Wel moet uw TV geschikt zijn voor DVB-C. Maakt u gebruik van een netwerkkabel (UTP-kabel), dan is voor iedere TV een settopbox noodzakelijk.

Kabeltex GO

Het zenderaanbod is gelijk aan het standaard pakket, maar uitgebreid met interactieve TV. Via de APP van Kabeltex kunt u zowel in huis als buitenshuis (bijvoorbeeld in de tuin of op vakantie) kijken naar live TV op tablet, smartphone of computer (40+ zenders). Daarnaast kunt u via de APP 25+ zenders interactieve TV kijken (begin gemist, pauze live en 7 dagen terugkijken). Interactieve TV op vaste TV is ook mogelijk met behulp van een een settopbox (de Entone Aria) die u kunt huren (€ 4 per maand) bij Kabeltex. Het interactieve account is geschikt voor drie apparaten.

Hoeveel TV’s kan ik aansluiten?

U kunt vrij eenvoudig meerdere TV's aansluiten door deze te verbinden met een coax- of netwerkkabel. Bij gebruik van een coaxkabel dienen de TV’s DVB-C geschikt te zijn. Zonder smartcard zijn op alle TV-aansluitingen in de woning 25+ TV-zenders (SD) te ontvangen. Wilt u alle zenders kunnen ontvangen, dan is een smartcard nodig. Bij gebruik van een netwerkkabel en bij het interactief kijken van TV is het gebruik van een settopbox noodzakelijk.

Bij een TV abonnement ontvangt u standaard 1 gratis smartcard. Extra smartcards zijn aan te schaffen voor een eenmalig bedrag van €18 en €1 per maand.

Welke TV en radio zenders worden er geleverd?

Kabeltex biedt vele TV en radio zenders aan. U kunt het Standaard pakket uitbreiden met optionele extra pakketten. Deze uitbreidingen kunt u doorgeven op het moment dat de glasvezelverbinding in uw woning wordt aangebracht of nadat het abonnement als is geactiveerd.

Het overzicht van het TV-pakket Standaard kunt u hier downloaden.

Het overzicht van het TV-pakket Plus en TV-pakket Extra kunt u hier downloaden.

Wijziging zenders en pakketindeling voorbehouden. Wisselende beschikbaarheid van de zenders en eventuele wijziging in de inkoopkosten kunnen aanleiding zijn om zenders en pakketindeling te wijzigen. Kabeltex streeft ernaar om de verschillende pakketindelingen op evenwichtige wijze in stand te houden.

Hoe ziet de installatie in huis eruit?

De exacte installatie in huis kan per situatie verschillen. Wel zijn er in alle situaties grote overeenkomsten. Zo komt de glasvezelkabel altijd via een glasvezel patchpaneel binnen en wordt hij verbonden aan een glasvezelbox. Vanaf de glasvezelbox worden TV (via coax of UTP), router (via UTP) en telefoon (via telefoonkabel) verbonden.

Een schematisch overzicht kunt u hier downloaden.

Wordt onbeperkt bellen ook aangeboden?

Kabeltex biedt een belbundel aan van € 10,00 per maand waarmee u onbeperkt kunt bellen naar vaste telefoonnumers in Nederland. Uitgezonderd 06760-inbelnummers en betaalde 08- en 09-nummers en servicenummers. Kabeltex hanteert een fair use policy. Tarief per minuut bij structureel meer dan 1.000 minuten per maand, € 0,03.

Kan ik mijn twee telefoonnummers allebei behouden?

Indien u telefonie in uw abonnement heeft opgenomen, kunt u allebei uw telefoonnummers behouden. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Ook nieuwe abonnees kunnen bij Kabeltex twee nummers krijgen.

Kan ik mijn e-mailadressen en telefoonnummers behouden?

Bij het afsluiten van het abonnement kunt u aangeven dat u uw telefoonnummer wilt behouden. Kabeltex zorgt er dan voor dat het telefoonnummer wordt overgezet naar uw nieuwe abonnement. Hiervoor worden geen kosten in rekening gebracht.

Indien u nu een KPN mailadres gebruikt, dan kunt u deze bij een overstap blijven behouden. KPN rekent voor deze dienst (E-mail Only) een tarief van ca. € 7,50 per maand.

Wilt u nu en in de toekomst verzekerd zijn van een vast e-mailadres? Dan raden wij u aan nu al over te stappen op een e-mailadres van een online dienst, zoals GMail of Outlook.com. Deze online e-mailadressen blijven altijd werken, ook als u later naar een andere provider wilt overstappen.

Overigens zullen wij bij het overstappen een overstapservice verzorgen die u bij deze en andere praktische zaken kan ondersteunen.

Wat is de minimale abonnementsperiode?

De minimale abonnementsduur is 1 jaar, daarna per maand opzegbaar.

Mijn huidige abonnement loopt nog een jaar door, wat nu?

Niemand zit te wachten op dubbele abonnementskosten. Daarom zullen we bij de installatie altijd rekening houden met uw huidige abonnement. Het nieuwe abonnement zullen we in laten gaan op het moment dat uw huidige abonnement opgezegd kan worden. Zo voorkomen we dat u met dubbele abonnementskosten wordt geconfronteerd.

Wanneer worden de abonnementskosten in rekening gebracht?

De abonnementskosten gaan pas in wanneer de aansluiting actief is en de diensten worden geleverd aan de abonnee.

De abonnementskosten worden vooraf en de eventuele overige kosten worden achteraf berekend.

Maandelijks wordt een factuur per mail verstuurd en de kosten bij de abonnee geïncasseerd.

 

Kan ik mijn abonnement tussentijds wijzigen?

Ja, dat kan. U kunt uw abonnement tussentijds wijzigen. In principe worden hiervoor geen kosten in rekening gebracht. Vraagt u veel wijzigingen in korte tijd aan? Dan kan Kabeltex hiervoor een vergoeding vragen.

Is er onderscheid in tarieven voor particulieren of ondernemers?

Nee, de aangeboden abonnementen kunnen door particulieren en klein zakelijke bedrijven onder dezelfde voorwaarden worden afgesloten. Wel geldt er een fair-use-policy. Deze heeft als doel onredelijk gebruik van de internetverbinding tegen te gaan. Mocht u als particulier of bedrijf onevenredig veel data gebruiken, dan zullen wij met u in overleg gaan om uw abonnement aan te passen. Bedrijven die de verbinding naast eigen gebruik ook beschikbaar stellen aan hun bezoekers of gasten, zoals hotels, bungalowparken, etc. dienen een zakelijk abonnement af te sluiten. In samenwerking met de medewerkers van Kabeltex zal dan worden onderzocht welk abonnement het beste aansluit bij de behoefte van de gebruikers. Ondernemers die extra services willen (bijvoorbeeld een 24/7 calamiteitenservice, Voice over IP of pin over IP) kunnen hiervoor in overleg met Kabeltex additionele afspraken maken.

Een buitengebied toeslag? Waarom eigenlijk?

Waar is de buitengebiedtoeslag op gebaseerd?

De aanleg van het glasvezelnetwerk in het buitengebied van Hollands Kroon is duur. Dit komt doordat de gemeente zo'n groot oppervlakte beslaat terwijl er relatief weinig woningen en bedrijven in het buitengebied staan. De hoge investering moet daardoor worden terugverdiend via relatief weinig abonnementen. Gelukkig helpen de overheid en bank ons een beetje. Door een garantstelling van de provincie kunnen wij een lager rentepercentage op onze lening krijgen dan gebruikelijk. Hierdoor liggen de financieringslasten op een lager niveau. Maar zelfs dan is het nog niet eenvoudig. Om de financiering van de omvangrijke investering sluitend te krijgen is een buitengebiedtoeslag van € 15,00 per aansluiting per maand benodigd.

Woont u op een adres waar u een Ziggo abonnement kunt afsluiten? Dan is voor u de buitengebiedtoeslag niet van toepassing en betaalt u alleen het abonnementstarief.

Is het aanbod nu nog wel concurrerend?

Grootste winstpunt is een stabiele en snelle breedband verbinding wat belangrijk is voor vele toekomstige ontwikkelingen. Daarnaast worden diensten aangeboden tegen marktconforme tarieven. Hieronder hebben wij twee vergelijkbare abonnementen naast elkaar gezet.

Abonnement via schotel en ADSL   Abonnement via glasvezel
TV: CanalDigitaal Basis HD € 22,95         Standaard (internet + TV, inclusief FOX Sports) € 56,00
TV uitbreiding: FOX Sports € 14,95   Uitbreiding: bellen € 2,00
Internet + bellen via KPN € 40,00   Buitengebiedtoeslag € 15,00
Totaal € 77,90   Totaal € 73,00

U ziet, het abonnement op glasvezel is in deze berekening zelfs goedkoper dan via de schotel en ADSL. Uiteraard is dit slechts een voorbeeld en kan uw individuele situatie anders zijn. We helpen u graag bij het kiezen van het juiste abonnement.

Wat gebeurt er met mijn buitengebiedtoeslag als ik verhuis?

Indien u ervoor kiest om de buitengebiedtoeslag maandelijks te voldoen, dan is deze gekoppeld aan uw abonnement. Met andere woorden: als u uw abonnement opzegt, vervalt ook de verplichting om de buitengebiedtoeslag te betalen.

Heeft u ervoor gekozen om de buitengebiedtoeslag in één keer te betalen? Dan is deze gekoppeld aan uw perceel. Gaat u verhuizen dan hebben de nieuwe inwoners daar voordeel aan omdat ze de toeslag dan niet meer hoeven te betalen en vormt deze dus een meerwaarde van uw woning.

Waarom neemt de vraag naar bandbreedte toe?

Er wordt steeds intensiever gebruik gemaakt van internet en er komen steeds meer apparaten die internet gebruiken. In de meeste woningen zijn meerdere computers, laptops, spelcomputers, SmartTV's, smartphones, en tablets aanwezig. Deze apparaten worden allemaal steeds sneller, beter en gebruiken steeds meer data; ze vragen steeds meer capaciteit van de internet verbinding.

NB: zie artikelen over the internet of things en over smart-city's, zoals: http://nl.wikipedia.org/wiki/Internet_der_dingen en http://www.brainport.nl/leven/eu-selecteert-eindhoven-voor-ontwikkeling-als-smart-city.

Internet

Het grote voordeel van glasvezel is de giga snelle internetverbinding. Met in tegenstelling tot de andere technieken de eigen aansluiting in huis. De aansluiting wordt niet gedeeld met de buren/wijk. Dit betekent een gegarandeerde snelheid. Er zijn in tegenstelling tot kabel/koper geen fysieke beperkingen meer aan de bandbreedte waardoor de benodigde capaciteit altijd aanwezig is. De geadverteerde snelheid wordt dus altijd daadwerkelijk gehaald, zowel up als down. Het bijbehorende nieuwe modem welke het glasvezelsignaal in huis verspreidt wordt gratis verstrekt door de provider. Het modem is in bruikleen en blijft eigendom van de provider.

Interactieve TV (IP-TV)

De techniek achter interactieve TV via glasvezel (en ook via DSL) wordt IP-TV genoemd. Het komt er op neer dat de aanvoer van het signaal over de zelfde techniek verloopt als het internet, te weten het “Internet Protocol”. Dit heeft meerdere voordelen. Gezien de capaciteit van glasvezel kan dit systeem probleemloos mee met de toekomstige varianten van HD beeld.

De beeldkwaliteit van digitale televisie neemt steeds meer toe.

HD beeld kennen we inmiddels wel, de opvolger hiervan heet UltraHD en komt op de markt, zoals de 4K televisie. Ook streaming diensten als YouTube komen nu met UltraHD streams. De opvolger van 4K (8K) is reeds in ontwikkeling waardoor de vraag naar capaciteit steeds sneller zal groeien.

Radio

De radio (lees: versterker) kan met een coax-kabel worden aangesloten. Daarmee ontvangt u de radiozenders die in de programmalijst van Kabeltex zijn opgenomen. Uiteraard bestaan er ook mogelijkheden om de radio aan te sluiten op de TV. Uw bruingoed leverancier kan u nader informeren over de (vele) mogelijkheden.

Beeldbellen in de zorg

Zorgklanten krijgen hierbij een tablet in bruikleen waarmee de zorgcentrale video-contact kan onderhouden met de klant. Een hogere kwaliteit variant van Video Chat waarbij een goede beeldkwaliteit heel belangrijk is (denk hierbij aan het duidelijk in beeld kunnen brengen van wonden). Snel en stabiel internet is daarbij een vereiste. Bij de huidige aanbieders is het vooral de uploadsnelheid die achterblijft. Bij glasvezel is dit probleem voor altijd uit de wereld.

Cloud diensten komen als paddenstoelen uit de grond

Het gebruik van de cloud is een openbaring. Het went snel en eenmaal in de cloud wil men meestal nooit meer zonder. Het staat en valt met de internetsnelheid. Met de hoge en symmetrische snelheden van glasvezel gaat uploaden net zo snel als downloaden, waardoor werken in de cloud naadloos aanvoelt. Het uitwisselen van grote bestanden met anderen of het online back-uppen van fotoarchieven hoort bij het dagelijks handelen. Een paar voorbeelden:

Telefonie

Bellen over glasvezel blijft hetzelfde als over andere diensten/kabels. Het is mogelijk de eigen telefoon en het telefoonnummer te behouden.

Internet of Things/Internet der dingen

In de nabije toekomst gaan we naar een situatie waarbij steeds meer apparaten via het netwerk/internet kunnen communiceren met andere apparaten, zonder tussenkomst van personen. De onderlinge zelfstandige communicatie tussen apparaten via internet wordt op dit moment nog niet op grote schaal toegepast, maar dit zit er wel aan te komen. Slimme thermostaten bestaan nu al, via het thuisnetwerk kunnen de thermostaten op afstand aan en uit gezet worden met een app op de smartphone. In die opstelling is de mens nog altijd degene die de opdracht geeft. Maar om eens een simpel voorbeeld te geven van de mogelijkheden van het internet der dingen: Stel je voor, een koelkast, die op het thuisnetwerk is aangesloten. Middels sensoren aan de binnenkant houdt de koelkast in de gaten welke voorraad er op begint te raken, en de koelkast bestelt deze artikelen online bij Albert Heijn, waarna de bezorger de producten netjes aan huis bezorgt...

Smart City

Brussel heeft 3 steden aangewezen, waaronder Eindhoven, om het Smart City concept te ontwikkelen, te testen en toe te passen. Bij dit concept gaat er nog veel meer via het internet gebeuren, met name het monitoren van gegevens, het in kaart brengen van allerlei informatie, alles met als doel het vergroten van veiligheid, het doeltreffender kunnen communiceren naar de inwoners en het bevorderen van de leefomgeving door duurzame energie, betere verkeersdoorstroming en vermindering van uitstoot. Het mag duidelijk zijn dat een glasvezelnetwerk het enige geschikte netwerk zal zijn voor al deze ontwikkelingen in aantocht.

Wat is glasvezel?

Glasvezel, ook fibre (Brits-Engels) of fiber (Amerikaans-Engels) genoemd, is een haardunne vezel van glas.

Glasvezel wordt onder meer toegepast als optische vezel in telecommunicatie waarbij licht wordt gestuurd door lange vezels van optisch zeer helder glas om signalen betrouwbaar over grote afstanden te transporteren. Doordat het licht in de glasvezel een bijzonder kleine hoek met de buitenkant van de vezel maakt, is reflectie gegarandeerd en blijft het licht in de vezel door interne reflectie. Voor deze toepassing moet de vezel aan zeer specifieke eisen voldoen.

Wie is Kabeltex?

Kabeltex is sinds 1988 provider van internet-, TV- en telefoniediensten. Het van oorsprong Texelse bedrijf levert deze diensten inmiddels aan vele particulieren en MKB-ondernemingen. Daarnaast levert Kabeltex landelijk diensten aan andere providers. Voor meer informatie over Kabeltex, zie www.kabeltex.nl.

Waarom glasvezel?

De gemeente maakt binnen haar gebied onderscheid in kernen, buitengebieden, vakantieparken en industriegebieden. In de kernen ligt coax kabel (van Ziggo) en koper (van KPN). In grote delen van de buitengebieden ligt uitsluitend koper. Op een enkel industriegebied ligt glas, meestal door de ondernemers zelf georganiseerd.

De Ziggo/coax kabel die nu in de grond ligt is oorspronkelijk gemaakt voor het ouderwetse analoge radio+televisie signaal. Vandaag de dag gebruiken we veel meer apparaten over deze kabelverbinding zoals televisies, computers, tablets enz. De capaciteit van deze coax kabel is eindig. Enerzijds houdt dit in dat er een bovengrens in zicht komt qua capaciteit, waardoor het verdere groei en toekomstige ontwikkelingen in de weg gaat staan, anderzijds wordt de totale capaciteit in een gebied onder de aangesloten woningen verdeeld, met als gevolg dat de verbinding in de spitsuren trager en/of instabiel kan worden.

In grote delen van de buitengebieden ligt uitsluitend koper. Hier is men genoodzaakt gebruik te maken van telefonie en internet over ADSL, wat aanzienlijk trager is dan coax kabel. Voor televisie is alleen de weersafhankelijke schotel van CanalDigitaal mogelijk en op enkele plekken het matige Digitenne van KPN. Afhankelijk van de afstand tot een KPN verdeelkast heeft slechts een enkeling interactieve TV.

Over glasvezel zijn alle diensten mogelijk, dus telefonie, het snelste en meest stabiele internet, en interactieve TV met de hoogst mogelijke beeldkwaliteit. De glasvezel aansluiting komt in de woning zelf, filevorming komt niet voor, ook niet tijdens de spitsuren. Bovendien is de stabiliteit van het glasvezel netwerk vele malen groter dan bij coax/koper. Vandaar dat glasvezel al jaren wordt gebruikt in bijvoorbeeld ziekenhuizen, grote bedrijven en in het leger.

Kenmerkend voor de internetsnelheid bij glasvezel is dat de uploadsnelheid even hoog is als de downloadsnelheid. Downloaden van films gaat dus razend snel. Uploaden van grote/veel bestanden gaat dan ook razend snel (bijvoorbeeld foto's naar de Hema uploaden, of online werken/huiswerk maken/back-uppen/dropbox etc.).

Is 5G een volwaardige vervanger voor glasvezel?

Vaak wordt ons de vraag gesteld of 5G niet een veel goedkopere (en wellicht betere) oplossing is. Helaas blijkt dat niet het geval. Er kleven aan 5G een aantal nadelen:

Verder is de verwachting dat het gebruik van mobiele data de komende jaren zo'n 40-45% per jaar toeneemt. De mobiele operators zien dit ook en proberen daarom steeds meer data om te leiden naar vaste netwerken. Doen ze dit niet, dan zit het mobiele netwerk in no-time vol.

Onlangs hebben TNO en Dialog in opdracht van het ministerie van Economische Zaken een onderzoek gedaan naar de ontwikkelingen op het gebied van digitale connectiviteit. Ook zij stellen (op pagina 6 in het rapport) dat mobiele netwerken een steeds belangrijkere aanvulling op de vaste netwerken zullen worden, maar geen volwaardig alternatief zijn. Kortom, aanleg van een vast netwerk blijft noodzakelijk.

Kunt u mij helpen bij de overstap?

Wij realiseren ons dat overstappen niet voor iedereen even eenvoudig is. Daarom zullen we u helpen. Zo verzorgen wij voor u dat uw huidige abonnement tijdig wordt opgezegd. Als u een nieuwe e-mailadres nodig heeft kunnen wij u daar ook bij helpen. Loopt u tegen andere praktische vragen aan, dan ondersteunen wij u zoveel als mogelijk.

Wanneer is een bedrijfsaansluiting van toepassing?

De Kabeltex Only, Standaard en GO abonnementen kunnen worden afgesloten door consumenten en kleinzakelijke bedrijven. Kabeltex hanteert hierbij de vuistregel dat bedrijven met maximaal 5 (administratieve) werkplekken onder de kleinzakelijke markt vallen. Heeft u meer dan 5 (administratieve) werkplekken, dan valt u onder grootzakelijk en is een bedrijfsaansluiting voor u van toepassing.

Ook voor de recreatieve sector is soms een bedrijfsaansluiting van toepassing. Denk hierbij aan een camping met verhuurbungalows waarvoor een internet en/of TV aansluiting aanwezig moet zijn. Of het aanbieden van wifi voor uw gasten.

Voor bedrijfsaansluitingen neemt Kabeltex contact met u op om uw eisen en wensen door te spreken. Op basis daarvan wordt een offerte aangeboden.

Indien u twijfelt of een bedrijfsaansluiting op u van toepassing is, neem dan contact met ons op.

Wat is FTTH, aansluiting tot aan de woning?

Een glasvezelaansluiting is een glasvezelverbinding tot aan de woning, ook wel Fiber to the Home (FTTH) genoemd.

Bij andere technieken zoals kabelinternet, VDSL of ADSL bestaat een gedeelte van het netwerk tussen de verdeelkasten van de provider uit glasvezelverbindingen. Het laatste deel van wijkcentrale/wijkverdeler tot aan de woning is echter altijd twisted-pair of coax kabel. Deze vormen verreweg het grootste aandeel/meters van de aansluitingen. Bij FTTH is ook dat laatste stuk naar de woning altijd glasvezelkabel.

Over een FTTH-verbinding kunnen, net als over (V)ADSL- en coax netwerken, meerdere diensten geleverd worden. Vaak gebeurt dit in de vorm van triple play: internet, (digitale) televisie, radio en digitale telefonie (VOIP), maar ook losse internet-, telefonie- of radio- en televisie-abonnementen zijn bij de meeste providers mogelijk.

Met de hoge symmetrische bandbreedte van een glasvezelaansluiting tot in de woning kunnen diensten geleverd worden die niet via (V)ADSL- of coax netwerken leverbaar zijn. Het project Kenniswijk waarvoor de Nederlandse overheid subsidies beschikbaar heeft gesteld had tot doel die nieuwe diensten te inventariseren en te ontwikkelen. Bij diverse lokale glasvezelinitiatieven worden nieuwe diensten ontwikkeld die optimaal gebruik maken van de hoge symmetrische snelheden van glasvezel. Meestal gaat het om diensten in de zorg (videospreekuur met de huisarts, camerabewaking, e.d.), lokale TV (wijk-TV, gemeenteraadsvergaderingen-online via TV, sport-TV van lokale sportverenigingen) en lokale informatie (bibliotheek online, cultuur online).

Hoe wordt de kabel in mijn tuin aangelegd?

Per aansluiting wordt bekeken hoe de kabel van de weg naar de woning het beste aangelegd kan worden. Eén van de mogelijkheden is dat de kabel via een boring onder uw tuin wordt door “geschoten”. In dat geval hoeft uw tuin dus niet helemaal open gegraven worden. Mocht in uw tuin wel gegraven moeten worden, dan zorgen we ervoor dat dit tot een minimum wordt beperkt en dat uw tuin weer netjes wordt achter gelaten.

Ik woon net buiten de grens van Hollands Kroon, kan ik ook een aansluiting krijgen?

Woont u net buiten Hollands Kroon in de gemeente Den Helder of Schagen? Dan kunt u inschrijven via de website van Kabeltex: https://noordkop.kabeltex.nl/.

Wat gebeurt er als ik ga verhuizen?

Als u verhuist kunt u in principe uw glasvezelabonnement behouden. Tenminste, als uw nieuwe woning zich bevindt binnen de gemeente Hollands Kroon en deze ook al is aangesloten op het glasvezelnetwerk.

Verhuist u naar een woning waar geen glasvezel aanwezig is? Dan komt uw abonnement in principe te vervallen. Bevindt uw nieuwe woning zich binnen de gemeente Hollands Kroon dan heeft u wellicht de mogelijkheid om de woning alsnog aan te sluiten. Neem in dat geval contact op met de coöperatie Breedband Hollands Kroon om na te gaan wat de mogelijkheden zijn.

Verhuist u naar een woning buiten de gemeente Hollands Kroon? Dan komt uw abonnement in principe te vervallen. Tenzij uw nieuwe woning ook beschikt over glasvezel en hier door uw provider ook de dienst wordt aangeboden. Neem in dat geval contact op met uw provider om na te gaan wat de mogelijkheden zijn.

Wat gebeurt er met de aansluiting van KPN?

Zodra uw glasvezelaansluiting in uw woning/bedrijfspand is aangesloten en geactiveerd kan uw huidige abonnement worden gestopt. Kabeltex regelt samen met u de opzegging van uw oude abonnement.

Kan ik aansprakelijk worden gesteld als de Coöperatie in financiële moeilijkheden komt?

Breedband Hollands Kroon is een zogenoemde Coöperatieve Vereniging U.A (met Uitgesloten Aansprakelijkheid). Als individueel lid bepaalt u mee maar bent u uitgesloten van aansprakelijkheid.