Eind augustus hebben we in een persbericht kenbaar gemaakt dat we verwachten in 2016 het glasvezelnetwerk aan te kunnen leggen. Om deze ambitie waar te kunnen maken moeten er nog twee uitdagingen het hoofd geboden worden. De contracten met de providers moeten gesloten worden en de financiering moet rond zijn.

Providers

De gesprekken met providers lopen nog steeds. Dit zijn lastige gesprekken, maar ze verlopen constructief. Hoewel we in het persbericht hebben aangegeven dat we verwachten dat in oktober van dit jaar de contracten rond zouden moeten kunnen komen moeten we die verwachting wat bijstellen. Het zijn weliswaar positieve gesprekken, maar er zitten ook voor beide partijen veel juridische haken en ogen aan. Aangezien we alle leden van de coöperatie een betrouwbare, hoogwaardige maar betaalbare dienstverlening willen kunnen bieden voeren we deze gesprekken zorgvuldig. We nemen liever wat meer tijd om te komen tot goede contracten met een stabiele dienstverlening.

Financiering

Om de buitengebiedtoeslag te verminderen hebben we inmiddels diverse gesprekken met ondernemers en accountants gevoerd. De ondernemers in Hollands Kroon lijken welwillend om een stap verder te gaan dan alleen het afsluiten van een abonnement. Ze hebben aangegeven bereid te zijn het project mede te financieren. Uiteraard moeten de condities hiertoe wel voor beide partijen goed zijn. We werken op dit moment verschillende opties uit. Eén van de opties is een mogelijkheid voor ondernemers (of particulieren) om een bedrag per jaar te "sponsoren". Een andere optie is het uitgeven van waardepapieren zoals bijvoorbeeld obligaties. Hierbij neemt de ondernemer (of particulier) een soort aandeel in het netwerk en krijgt in ruil daarvoor een rendement.

Bent u ook geïnteresseerd in mede-financiering van dit project? Neem dan contact met ons op. Stuur een email naar info@breedbandhk.nl, dan nemen wij contact met u op. Of kent u ondernemers die wellicht geïnteresseerd zijn? Attendeer ze dan op deze mogelijkheid en laat ze contact met ons opnemen.

Breedband Hollands Kroon

Dit project is mede mogelijk gemaakt door