• Breezand is op dit moment voor 70% gereed, de aanleg tot en met Wieringerwaard loopt momenteel en de planning is dat deze eind 2019 gereed is. Zie ook het onderdeel ‘planning’ op deze website.
  • Ten aanzien van het resterende deel van het netwerk van de Coöperatie/Kabeltex geldt dat we dit versneld kunnen aanleggen zodra twee rechtszaken zijn afgerond. Deze rechtszaken zijn aangespannen door Delta Rijssen (dezelfde partij als Digitale Stad) en FiberNH, omdat zij het niet eens zijn met de garantstelling door de provincie op onze financiering. Doordat deze twee partijen een gerechtelijke procedure tegen de provincie zijn gestart is de financiering voor aanleg van ons glasvezelnetwerk nog niet vrijgegeven.
  • De rechtszaak die Delta Rijssen heeft aangespannen is inmiddels gewonnen en achter de rug.
  • De rechtszaak van FiberNH loopt nog, maar aangezien dat feitelijk om hetzelfde onderwerp gaat verwachten we dat de provincie ook daar in het gelijk gesteld wordt. De procedures duren echter lang. We verwachten pas eind eerste kwartaal volgend jaar duidelijkheid. Zodra ook deze rechtszaak achter de rug is, kunnen we opschalen en versneld het netwerk van Breedband Hollands Kroon/Kabeltex aanleggen.

Meer achtergrondinformatie over bovengenoemde rechtszaken vindt u hier. Informatie over het onderzoek dat Autoriteit Consument en Markt (de ACM) heeft gedaan naar hoe KPN concurrenten (zoals wij) dwarsboomt bij de aanleg van glasvezel vindt u hier.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door