Kabeltex biedt op het glasvezelnetwerk twee soorten TV streams aan. Abonnees kunnen kiezen tussen DVB-C en IPTV signalen en bepalen zelf welke signalen het beste bij hen past.

TV kijken via DVB-C levert de hoogste beeldkwaliteit op en heeft geen invloed op de beschikbare internetsnelheid. Om DVB-C signalen te kunnen gebruiken dient de TV met een coaxkabel te worden verbonden. Door de hoge beeldkwaliteit zullen de "echte" TV liefhebbers voorkeur geven aan DVB-C. Om DVB-C te kunnen kijken moet de televisie geschikt zijn voor DVB-C. De meeste TV’s kunnen deze signalen ontvangen en weergeven. Indien de TV dat niet kan, kan gebruik gemaakt worden van een settopbox. Deze zet het DVB-C signaal om en geeft dat via een HDMI verbinding door aan de TV.

IPTV wordt ook wel "internet televisie" genoemd. Het voordeel van IPTV kan zijn, dat gebruik kan worden gemaakt van een bestaande UTP-bekabeling en geen coaxkabels hoeven te worden aangelegd. Door de glasvezelverbinding is de beschikbare internetsnelheid dermate hoog dat het geen probleem vormt om IPTV te kunnen ontvangen en tegelijkertijd de internetverbinding voor andere doeleinden te gebruiken. Wel is de beeldkwaliteit van een iets lagere kwaliteit dan DVB-C. Om IPTV te kunnen kijken is altijd het gebruik van een settopbox noodzakelijk. De settopbox wordt via een UTP-kabel (of: netwerkkabel) aangesloten op de router. Via een HDMI-kabel wordt het beeld doorgegeven aan de televisie. Om het trekken van lange kabels tussen de settopbox en router te voorkomen kan gebruik gemaakt worden van powerline adapters. Deze staan soms ook bekend als een "draadloze verbindingsset". Hiermee wordt het IPTV-signaal via het stopcontact getransporteerd.

Breedband Hollands Kroon

Dit project is mede mogelijk gemaakt door