De gemeente Hollands Kroon is in onderstaande fases verdeeld.

 

 

Breezand Bijna alle huishoudens zijn inmiddels voorzien van een glasvezelkabel. Een groot deel heeft ook de Kabeltexmonteur al ingepland of maakt inmiddels gebruik van het glasvezelabonnement. De laatste 5 woningen worden de komende weken voorzien van een glasvezelkabel. Zij kunnen daarna de monteur inplannen en van het abonnement gebruik gaan maken.
Anna Paulowna Zo'n 84% van de huishoudens is inmiddels voorzien van een glasvezelkabel. Een deel daarvan heeft ook de Kabeltexmonteur al ingepland of maakt inmiddels gebruik van het glasvezelabonnement. De laatste woningen worden de komende weken voorzien van een glasvezelkabel. Zij kunnen daarna de monteur inplannen en van het abonnement gebruik gaan maken.
Oostpolder Zo'n 92% van de huishoudens is inmiddels voorzien van een glasvezelkabel. Een deel daarvan heeft ook de Kabeltexmonteur al ingepland of maakt inmiddels gebruik van het glasvezelabonnement. De laatste woningen worden de komende weken voorzien van een glasvezelkabel. Zij kunnen daarna de monteur inplannen en van het abonnement gebruik gaan maken.
Wieringerwaard De aanleg van het buizenstelsel is in volle gang. Verwacht wordt dat in maart alle werkzaamheden langs de openbare weg zijn afgerond. Vervolgens zullen de glasvezelkabels naar de woningen worden geblazen.
Barsingerhorn We verwachten vanaf april/mei deze fase aan te kunnen gaan sluiten op het netwerk.
Resterende gebieden De planning van de resterende gebieden hangt af van de ontwikkelingen in de rechtszaak. De uitspraak van de rechtbank van 6 februari stemt ons positief maar we moeten de bezwaarperiode van 6 weken nog afwachten. Eind maart/begin april moet er meer duidelijkheid gegeven kunnen worden over de planning van de overige gebieden.

Laatste update van bovenstaande planning: 9 februari 2020.

De uitvoering van de civieltechnische werkzaamheden (graven en buizen leggen) zijn mede afhankelijk van de weersomstandigheden. Hevige regenval en vorst beïnvloeden de voortgang.

Nadat de civieltechnische werkzaamheden zijn uitgevoerd moeten er nog montagewerkzaamheden worden uitgevoerd. Deze werkzaamheden vinden deels plaats in de woning (of het bedrijf) van de abonnee. De detailplanning daarvan wordt in overleg met de abonnee afgestemd.

LET OP! We krijgen regelmatig de vraag of lopende abonnementen bij huidige providers al moeten worden opgezegd. Dit is NIET het geval. Kabeltex zorgt ervoor dat uw abonnementen tijdig worden opgezegd. Hierover wordt u persoonlijk nader bericht.

Heeft u vragen? Kijk bij onze veelgestelde vragen en antwoorden. Staat uw vraag er niet tussen? Dan kunt u terecht bij:

  

 

 

Dit project is mede mogelijk gemaakt door