De gemeente Hollands Kroon is in onderstaande fasen verdeeld, zie hiervoor de volgende twee kaarten.

Kaart 1

Kaart 2

Planning Kabeltex (kaart 1)

De fasen Breezand, Anna Paulowna en Oostpolder zijn voor 99% voltooid. Op een enkel adres na zijn alle abonnees voorzien van een glasvezelaansluiting van Kabeltex en kunnen zij gebruik maken van hun internet/TV/telefonie-verbinding.

De fase Wieringerwaard is civieltechnisch klaar. Op dit moment worden de huisaansluitingen gemaakt. Vele Kabeltex-abonnees zijn al aangesloten en maken al gebruik van de verbinding.

In de fase Barsingerhorn wordt op dit moment het netwerk van Kabeltex/Coöperatie aangelegd. Deze fase omvat het gebied tussen het kanaal Schagen-Kolhorn en Haringhuizen. Waar de exacte grens ligt rondom Haringhuizen is nog niet voor 100% duidelijk. Rondom Haringhuizen ligt ook het netwerk van Delta Rijssen/Digitale Stad. Kabeltex en Digitale Stad zijn in overleg over waar het ene netwerk ophoudt en het andere begint. Belangrijkste onderwerp van gesprek hierbij is ervoor te zorgen dat iedereen voorzien wordt van een aansluiting.

Planning Digitale Stad (kaart 2)

Digitale Stad is in 3 POP's (een huisje/kast waar vanuit de internet, TV en telefoniesignalen worden geleverd) gereed om diensten te leveren. Dit zijn MDMR-2A, WRW-2B en NND-2C. De 4e POP (SPD-2D) zal naar verwachting met 1 maand gereed zijn. Kabeltex zal toetreden tot deze POP’s. Concreet betekent dit dat aan de blauw gemarkeerde wegen de glasvezelkabel gereed ligt om door te trekken tot in uw pand. Zodra u bij Digitale Stad de toeslag-overeenkomst (€ 12,50 per mnd of € 1.900 afkoop) heeft afgesloten komen zij de kabel uw huis inbrengen. Daarna kunt u uw abonnementswens met de provider (Kabeltex), zie hun website, bevestigen. De provider regelt dan de inhuis-werking.

Meer informatie over de samenwerking tussen Kabeltex en Digitale Stad leest u in de ledenbrief die op 2 april per mail is verstuurd. Heeft u deze mail niet ontvangen? Dan kunt u hem hier nog eens nalezen.

Laatste update van bovenstaande planning: 31 mei 2020.

LET OP!

1. Oplevering gebied Kabeltex één overeenkomst

U heeft al één overeenkomst met Kabeltex inclusief de buitengebiedtoeslag. Zodra de monteur tot in huis uw kabel heeft aangelegd ontvangt u van Kabeltex een email met een afspraakverzoek voor de in huis-monteur waarbij het abonnement geactiveerd wordt.

2. Oplevering gebied Digitale Stad twee overeenkomsten

Als Digitale Stad gereed is met de aanleg in uw straat, krijgt u een verzoek van Digitale Stad om met hen (Digitale Stad) een overeenkomst aan te gaan voor enkel de aanlegkosten, zij noemen dat de “eigen bijdrage” (wij noemen dat de buitengebiedtoeslag). Afkoop daarvan is € 1.900 eenmalig of € 12,50 per maand. Zodra u dat bevestigd heeft maakt Digitale Stad met u een afspraak om de kabel vanaf de weg tot in uw pand te monteren. Daarna kunt u uw abonnement met één van hun providers (dus Kabeltex) activeren, waarna Kabeltex als provider de aansluiting in huis afmaakt. U gaat dus met 2 verschillende partijen een overeenkomst aan. U betaalt geen buitengebiedtoeslag aan Kabeltex.

3. Zelf nog geen abonnementen opzeggen

We krijgen regelmatig de vraag of lopende abonnementen bij huidige providers al moeten worden opgezegd. Dit is NIET het geval. Uw provider zorgt ervoor dat uw abonnementen tijdig worden opgezegd. Hierover wordt u persoonlijk nader bericht.

Heeft u vragen? Kijk bij onze veelgestelde vragen en antwoorden. Staat uw vraag er niet tussen? Dan kunt u terecht bij:

Dit project is mede mogelijk gemaakt door