Waar is de buitengebiedtoeslag op gebaseerd?

De aanleg van het glasvezelnetwerk in het buitengebied van Hollands Kroon is duur. Dit komt doordat de gemeente zo'n groot oppervlakte beslaat terwijl er relatief weinig woningen en bedrijven in het buitengebied staan. De hoge investering moet daardoor worden terugverdiend via relatief weinig abonnementen. Gelukkig helpen de overheid en bank ons een beetje. Door een garantstelling van de provincie kunnen wij een lager rentepercentage op onze lening krijgen dan gebruikelijk. Hierdoor liggen de financieringslasten op een lager niveau. Maar zelfs dan is het nog niet eenvoudig. Om de financiering van de omvangrijke investering sluitend te krijgen is een buitengebiedtoeslag van € 15,00 per aansluiting per maand benodigd.

Woont u op een adres waar u een Ziggo abonnement kunt afsluiten? Dan is voor u de buitengebiedtoeslag niet van toepassing en betaalt u alleen het abonnementstarief.

Is het aanbod nu nog wel concurrerend?

Grootste winstpunt is een stabiele en snelle breedband verbinding wat belangrijk is voor vele toekomstige ontwikkelingen. Daarnaast worden diensten aangeboden tegen marktconforme tarieven. Hieronder hebben wij twee vergelijkbare abonnementen naast elkaar gezet.

Abonnement via schotel en ADSL   Abonnement via glasvezel
TV: CanalDigitaal Basis HD € 22,95         Standaard (internet + TV, inclusief FOX Sports) € 56,00
TV uitbreiding: FOX Sports € 14,95   Uitbreiding: bellen € 2,00
Internet + bellen via KPN € 40,00   Buitengebiedtoeslag € 15,00
Totaal € 77,90   Totaal € 73,00

U ziet, het abonnement op glasvezel is in deze berekening zelfs goedkoper dan via de schotel en ADSL. Uiteraard is dit slechts een voorbeeld en kan uw individuele situatie anders zijn. We helpen u graag bij het kiezen van het juiste abonnement.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door