Informatiebijeenkomsten en vrijwilligersavond

In de vorige nieuwsbrief werd een aantal informatiebijeenkomsten aangekondigd. Inmiddels zijn de meeste informatiebijeenkomsten geweest en hebben alle kernen de mogelijkheid gehad om deze te bezoeken. Ook worden er nu informatiebijeenkomsten gepland met allerhande groepen geïnteresseerden. Meld ons als u met een groep van minimaal 10 bewoners met ons in gesprek wilt, we komen graag langs. Er staat nog veel meer te gebeuren, daarover hieronder meer.

Het aantal mensen dat zich aanmeldt als vrijwilliger loopt inmiddels ook op. Zo'n 28 personen hebben aangegeven graag een actieve bijdrage te leveren aan dit project. Op vrijdag 7 november hebben we voor het eerst bij elkaar gezeten en gesproken over welke inzet iedereen kan plegen. Een mooie groep mensen met verschillende interesses en achtergronden. De een doet onderzoek naar de mogelijke providers, de ander brengt in kaart welke evenementen er in onze gemeente gepland zijn en weer een ander organiseert een mooie media-actie. Op 20 november wordt een tweede vrijwilligersavond georganiseerd. Heeft u zich nog niet aangemeld, maar wilt u toch graag een bijdrage leveren? Meld u dan alsnog aan via het contactformulier.

De campagne wordt intensiever

De komende weken zal de campagne voor het project een nieuwe impuls krijgen. Via diverse gedrukte media (dagbladen, zondagkranten, enzovoort), langs de wegen en via huis-aan-huis verspreiding zult u op de hoogte gehouden worden van de doelstellingen en de voortgang van het project.

Misverstanden moeten weggewerkt worden

Over ons project doen verschillende misverstanden de ronde. De een denkt dat glasvezel duur is, de ander denkt dat het niet nodig is. We hechten er waarde aan alle misverstanden weg te werken. Daarom zetten we iedere week een "misverstand van de week" op onze website. En dit bericht wordt ook via Facebook, Twitter en LinkedIn wereldkundig gemaakt. We nodigen u van harte uit deze berichten via uw eigen Facebook, Twitter en LinkedIn accounts te delen. Hieronder leest u de introductie van de twee misverstanden van de afgelopen weken.

Misverstand van de week: u bent al klaar voor de toekomst

Niemand heeft een glazen bol waarmee de toekomst voorspeld kan worden, maar dat de behoefte aan bandbreedte de komende jaren zoveel toeneemt dat realisatie van een glasvezelnetwerk noodzakelijk is, is wel duidelijk. Lees hier meer.

Misverstand van de week: glasvezel is duur

Een veel gehoord misverstand is dat het gebruik van ons glasvezelnetwerk duur is. De abonnementen zijn duur en u moet hoge aansluitkosten betalen. Het tegendeel is waar. De abonnementen zijn vergelijkbaar met het abonnement dat u nu al heeft en aansluitkosten zijn er niet! Lees hier meer.

Breedband Hollands Kroon

Dit project is mede mogelijk gemaakt door